De livsviktiga mikronäringsämnena

Proteiner, kolhydrater, fetter, vitaminer, mineraler m.m. Allt detta är viktiga näringsämnen för att hästens kropp ska fungera normalt. De bygger muskler, säkerställer energiförsörjning och allmänt god hälsa för ditt favoritdjur.

Utan att gå in på en avhandling om alla aspekter eller din hästs hälsa och näring, låt oss ta proteiner som ett exempel.

Alla vet att hästar behöver proteiner för att bygga muskler. När en häst äter proteiner bryter dess matsmältningssystem ner det till aminosyror som kan användas för att reparera vävnader.

De flesta tror också att ju mer proteiner en häst äter, desto bättre. Det är falskt!

Det är inte kvantiteten som spelar roll, det är kvaliteten.

De flesta proteinrelaterade problem är relaterade till kvaliteten på de mikronäringsämnen som konsumeras.

Se, utöver att bygga vävnader hjälper proteiner också till att reparera celler, så celler kan kommunicera med andra celler via hormoner. De kan inte göra detta utan de rätta mikronäringsämnena.

Den genomsnittliga personen, och till och med de flesta hästskötare, är inte medvetna om vikten av sådana mikronäringsämnen som Artemisinin som finns i ett koreanskt foder som heter sommarmalört. Artemisinin är en mycket viktig näringsfaktor som stärker hästens immunförsvar och bekämpar virus. Utan det kan din häst lätt bli sjuk.

Gomisin är ett annat superviktigt mikronäringsämne. Det finns i Schisandra och är fantastiskt för att skydda levern och njurarna från infektioner.

 

Saponiner som finns i lakrits minskar riskerna för cellmutationer och vanliga autoimmuna sjukdomar.

Asparagin som också finns i Lakrits är ett diuretikum som hjälper blodcirkulationen och hjälper hästar att läka snabbare.

Börjar du förstå hur viktig näring och mikronäring är för din häst?

Rätt mängd fett är också viktigt. Fett bryts ner till fettsyror och glycerol. Dessa används som bränsle för att förbättra din hästs prestation, men de är också viktiga för att förhindra degenerativa sjukdomar i hjärnan och andra viktiga organ.

Kolhydrater är lite speciellt. Till skillnad från människor, som har magar utformade för att smälta kolhydrater, kan hästarnas mage inte bearbeta cellulosa och glukos själv. Lustigt nog är det enda sättet för hästar att bearbeta kolhydrater genom att ha en hälsosam tarmflora med miljarder och åter miljarder hungriga bakterier som kan smälta kolhydraterna åt dem. Utan det rätta mikronäringsstödet bromsas eller stoppas den processen, vilket orsakar uppblåsthet och andra allvarligare tillstånd för hästarna.

Tills nyligen hade ingen kommit på hur man skulle kombinera rätt mängder kolhydrater vid rätt tidpunkt för att maximera hästarnas hälsa och prestation. Så den genomsnittliga hästen skulle ha bra dagar och dåliga dagar eftersom de inte fick rätt näringsämnen vid rätt tidpunkt.

Vitaminer behövs för normal tillväxt och näring och förebyggande av sjukdomar. De kan inte syntetiseras av kroppen. Den största utmaningen är att vitaminer finns i mindre och mindre mängder i dagens vanliga foder, på grund av en över jordbruksproduktion och industrialisering. Så det är viktigt att tillsätta vitaminer. Till exempel är C-vitamin en viktig förening. Det binder med mineralet zink för att förstärka de vita blodkropparna, utan vilket din häst inte skulle kunna bekämpa virus.

Mineraler används i specifika funktioner i kroppen. Vi har redan diskuterat vikten av zink, kalcium är avgörande för muskelsammandragningen och kalium och natrium är nödvändiga för elektriska impulser för att musklerna ska kunna starta, springa och upprätthålla långa arbetsaktiviteter. Det behövs nästan 50 olika mineraler för att din häst ska kunna bibehålla normala kroppsfunktioner.

 

Börjar du se hur komplicerat det här kan vara?

Den integrerade näringsutmaningen…

De flesta djurnäringsplaner är sammanställda av skötare och “näringsexperter”.

Efter att ha analyserat sammansättningarna i många foder och jämfört det med hästarnas specifika behov baserat på ålder, ras och träning, upptäckte vi att de flesta foder inte passar för de flesta hästar.

Men här är en för dig. I slutändan räcker inte ett enda foder. Det finns inget optimalt foder. Period. Inte ens i närheten.

Så låt mig betona denna punkt: ALLA HÄSTFODER saknar viktiga mikronäringsämnen som kroppen måste arbeta dygnet runt för att producera själv.

Efter att ha behandlat hästar i mer än två decennier kan vi försäkra dig om att din skötare eller den som förbereder din hästs foder inte är medveten om det. De har förmodligen aldrig ens hört talas om “mikronäringsämnen”.

Men även om de gjorde det, finns det inget sätt att förse din häst med alla de näringsämnen och mikronäringsämnen den behöver utan tillskott. Förrän nu.  MD Life är svaret på din hästs behov av mikronäringsämnen.

Lämna ett svar